Kapcsolódó anyagok
Feltöltés alatt...
Hírlevél feliratkozás:
Név*:
E-mail*:

Rákóczi Katalin bemutatkozása

Tizenévesen kezdtem érdeklődni a japán kultúra iránt; könyveken és filmeken keresztül ismerkedtem ezzel az érdekes, csodálatos világgal. Leginkább a Tea Útja fogott meg méltóságteljes nyugalmával, bár az aikido felé is tettem egy rövid kitérőt. A Tea Útja (Chado) olyan művészet, amely sokrétű, kiterjed sok más művészeti ág ismeretére és folyamatosan lehet tanulni, fejlődni.

1998-ban alkalmam volt részt venni Nishikawa sensei bemutatóján a Budapesti Állatkertben, és ez az élmény megerősített abban, hogy én ezt az utat szeretném járni, a Chado-t szeretném tanulni. 1999-ben indultam első ázsiai utamra melynek során főleg Japánban tartózkodtam. Hazatérve 2001-ben Palotás Gábor bemutatója után csatlakoztam a budapesti kis csoporthoz és itt kezdtem a gyakorlásokat Nishikawa sensei irányítása alatt. Az ő ajánlásával nyertem el pályázatommal az Urasenke ösztöndíját és folytathattam tanulmányaimat Kiotóban egy évig Torigai sensei, Ebina sensei és Cadwallader sensei tanítványaként 2002 őszétől.

Közgazdászként diplomáztam, de mindig a turizmusban dolgoztam, illetve Japánban angoltanárként is. Japánban közel öt évet töltöttem, ennek jelentős részét utazással. A hosszabb-rövidebb utakat összegezve (leszámítva a munkával töltött időt), közel két évet töltöttem Japán városainak, falvainak „onsen”-jeinek megismerésével, mind a 47 megyében jártam Hokkaidótól Okinawáig. Külföldi tartózkodásaim után hazatérve az itthoni gyakorlásokon mindig nagy örömmel vettem részt, illetve a japán sensei távollétében rendszeres gyakorlásokat tartottam amikor éppen Budapesten voltam. Több kellemes hangulatú bemutatót is tartottunk Palotás Gáborral. 2007-ben alapítottuk többedmagunkkal a Magyarországi Japán Tea Egyesületet melynek megalakulásától 2010 végéig főtitkára voltam.

Nagy örömömre szolgál, hogy teatársunk, Rajzó-Kontor Kornélia lelkes szervezőmunkájának gyümölcseként elindultak a Teaművészeti tanfolyamok melyeken az előzőeknél szervezettebb és eredményes formában zajlik az oktatás. Szeretném, ha Budapesten is létrejönne egy olyan kis közösség mely rendszeresen összejár és gyakorolja a Tea Útját és sokan ismerkednének meg ezzel a művészeti ággal, harmóniát csempészve a mindennapokba.

Kalendárium
Feltöltés alatt...
Hírek
Tanfolyam megtekintése látogatóként
  Kezdő-, középhaladó-, haladó szintű tanfolyamok megte...
Művészeti vezetők, Urasenke ösztöndíjasok
Művészeti vezetők, oktatók név: Palotás Gáb...
Urasenke Hungary - Urasenke Teaművészet | Telefon: +36-20-365-8676 | E-mail: info@urasenke.hu
KontorNET Website Management by KontorNET.