Kapcsolódó anyagok
Feltöltés alatt...
Hírlevél feliratkozás:
Név*:
E-mail*:

Kezdő tanfolyam - általános információk

 

Bevezetés a japán teaművészet,

azaz a chado rejtelmeibe

 

URASENKE TEAKULTÚRA

KEZDŐ TANFOLYAM

   

 • 8 alkalmas tanfolyam:

  o 3 óra elméleti oktatás

  o 5 óra gyakorlat

 • kis létszámú csoportok (3-6 fő)
 • Japánban tanult magyar oktatók
 • kurzus teljesítése esetén japán oktató által tartott hétvégi szemináriumon való részvétel lehetősége
 • diák- és nyugdíjaskedvezmény
 •  

A résztvevők kis létszámú csoportokban, Japánban tanult művészek irányításával sajátíthatják el a japán teaművészet alapmozdulatait, ismerkedhetnek meg többek között a művészet elméleti hátterével, filozófia rendszerével.

A foglalkozások időtartama két óra.

A résztvevők az első három óra során hallanak az elméleti-, a történeti-, a filozófiai háttérről, az esztétikarendszerről, s ekkor kezdik meg az ismerkedést az alapvető eszközökkel, azok neveivel, tulajdonságaikkal.

Az öt gyakorlati foglalkozás alkalmával lehetőségük nyílik megtapasztalni a teaművészet komplexitását azáltal, hogy betekintést nyernek a teaművészet részét képező tradicionális japán művészeti ágak közül többek között a virágrendezésbe, a fali tekercsek által a kalligráfiába, a hagyományos építészetbe, a térkialakítási elvekbe, a kimonóművészetbe, továbbá elsajátítják a mozgásművészet alapjait.

A tanfolyam résztvevői a kurzus során aktívan gyakorolják a vendégekre vonatkozó (teafogyasztási) protokollt, valamint a vendéglátó által alkalmazott eszközkezelési technikákat. Mindeközben megtanulják értelmezni a vendéglátó által számukra kialakított környezet apró elemeit, részleteit. Természetesen az édesség és a tea ízének élvezete sem marad el egyetlen alkalommal sem.

Mindenki megtalálhatja maga számára a kihívást, s az izgalmat a japán architektúrájú térben való mozgásban, az általunk megszokottól eltérő mozgás-, gesztikulációs-, társalgási formában vagy akár a számunkra különleges testtartás megtanulásában.

Az oktatás során bemutatott fényképes illusztrációkkal, a tatamikból kialakított térrel, valamint a gyakorlások alkalmával használt eredeti japán eszközökkel igyekszünk alkalmas légkört és hangulatot teremteni a résztvevők számára a hétköznapokból való kiszakadáshoz, a Tea Művészet tiszta élvezetéhez.

A teaművészet tanulása során elengedhetetlen az eszközök japán neveinek, valamint a teázás közben szokásos társalgási alapkifejezéseknek az elsajátítása, melyeket apránként, folyamatosan ismertetünk. A japán illetve a magyar nyelvű kifejezések párhuzamos használatával szeretnénk biztosítani az aktív részvétel lehetőségét mind magyarok, mind japánok számára. Ezzel kívánjuk előkészíteni a japán oktatók fogadását, a velük történő jövőbeni közös munkát is.

A tanfolyamon való részvétel feltétele a letölthető jelentkezési lap visszaküldése, valamint a tanfolyami díj meghatározott határidőre történő befizetése.

A tanfolyam díjáról, a befizetés módjáról itt olvashat.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk tanfolyamunkon,

illetve a tanfolyamokat megelőző ismertető előadásokon!

További információ: info@urasenke.hu, Rajzó-Kontor Kornélia +36-20-365-8676.

Kalendárium
Feltöltés alatt...
Hírek
Tanfolyam megtekintése látogatóként
  Kezdő-, középhaladó-, haladó szintű tanfolyamok megte...
Művészeti vezetők, Urasenke ösztöndíjasok
Művészeti vezetők, oktatók név: Palotás Gáb...
Urasenke Hungary - Urasenke Teaművészet | Telefon: +36-20-365-8676 | E-mail: info@urasenke.hu
KontorNET Website Management by KontorNET.