Kapcsolódó anyagok
Feltöltés alatt...
Hírlevél feliratkozás:
Név*:
E-mail*:

Japán Tea Egyesület bemutatkozása

Üdvözöljük a Magyarországi Japán Tea Egyesület honlapján!

A Magyarországi Japán Tea Egyesület a tradicionális japán teaművészet Urasenke irányzatának magyarországi képviselete.

Egyesület célja az alapító okiratban foglaltak szerint:

"A japán teaceremónia magyarországi megismertetése, bemutatása, tanítása, ezen keresztül a magyar és a japán nép barátságának erősítése."

Egyesületünk bázisát az Urasenke család kyōtōi teaakadémiáján (Urasenke Gakuen Chadō Senmon Gakkō) képzett olyan művészek alkotják, kiknek hivatása, hogy hazánkban népszerűsítsék az Urasenke tradíciót, ismertessék az azt alapjában meghatározó filozófiát és esztétikarendszert, továbbá az elsajátítás iránt érdeklődőket maguk köré gyűjtve aktívan gyakorolják a japán teaművészetet.

A művészetet, melyet a japánok nem egy konvencionális értelemben vett művészeti ágnak tekintenek, hanem életformának, az „élet művészetének", melynek egyik sajátossága az a különleges, s rendkívül értékdús életfelfogás, melynek érvényesítése nem csupán a művészet gyakorlása közben, de a mindennapi életben is lehetséges. Míg Japánban a teaművészek számára ez nem csupán egy lehetőség, hanem evidencia, addig a művészetet itt Magyarországon gyakorlók körében a japán teaművészek által képviselt értékrend európai kultúrkörnyezetben adoptálható elemeinek mindennapi életbe való átültetése lehet az egyik cél.

Reméljük rendszeres látogatója lesz oldalunknak, rendezvényeinknek, s olvasónk, nézőnk, hallgatónkként a japán kultúrával kapcsolatos információk egy aktív befogadója, vagy akár csoportunk aktív tagjaként a teaművészet egy lelkes művelője válik Önből! Kövesse figyelemmel oldalunkat, hogy naprakész információhoz jusson rendezvényeinkről, hogy egyre több ismeretre tegyen szert cikkeink olvasása által, vagy hogy bekapcsolódhasson egyesületünk életébe!

Tegyen egy barangolást oldalunkon!

Kezdeti lépésként a küldetésünk menüpont alatt megismerheti egyesületünk célját, tevékenységét, a weblapunk üzemeltetésének célja címszó alatt pedig áttekintést kaphat oldalunk mindenkori aktuális tartalmáról, annak tervezett változásairól, bővítési terveiről.

Legyen Ön is mihamarabb vendégünk egy csésze macchára!

 

Kalendárium
Feltöltés alatt...
Hírek
Tanfolyam megtekintése látogatóként
  Kezdő-, középhaladó-, haladó szintű tanfolyamok megte...
Művészeti vezetők, Urasenke ösztöndíjasok
Művészeti vezetők, oktatók név: Palotás Gáb...
Urasenke Hungary - Urasenke Teaművészet | Telefon: +36-20-365-8676 | E-mail: info@urasenke.hu
KontorNET Website Management by KontorNET.