Kapcsolódó anyagok
Feltöltés alatt...
Hírlevél feliratkozás:
Név*:
E-mail*:

44. Japán Nap

Japán nap a SEK-en:

a cseresznyeszirmoktól a kardforgatásig

forrás: http://www.vasnepe.hu/cimlapon/20110226_japan_nap_a_sek_en

Egzotikus világba csöppent, aki szombaton ellátogatott a Savaria Egyetemi Központ C épületébe. A japán kulturális találkozón a hölgyek kimonót ölthettek, a férfiak a kardokkal ismerkedhettek, és szusiból, teából is jutott mindenkinek.

Egésznapos programot kínált az érdeklődőknek az Ataru Ütőegyüttes, a Magyar-Japán Baráti Társaság szombathelyi szervezete és a Savaria Egyetemi Központ. A SEK C épületében bonsai-, kard- és legyező kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők.

A bemutatók is sok látogatót vonzottak: az egyik teremben a japán teakészítés és - fogyasztás művészetével ismerkedhettek a vendégek, igaz, tegyük hozzá: a felkínált tea ezer forintos ára sokakat „elriasztott” a kóstolástól. Az előtérben viszont ott ügyeskedtek a fürge kezű szusi-szakácsok, akiktől el lehetett lesni néhány „műhelytitkot”. Megtudhatták például, hogy e japán csemegéhez az avokádó is remekül illik. A vállalkozó kedvű hölgyek nyári kimonót ölthettek magukra, a gyerekek pedig megpróbálkozhattak az origami készítéssel.

fotó: Szendi Péter

A könyvtár előadótermében Japánnal kapcsolatos előadásokat hallhattak a résztvevők: dr. Vihar Judit a japán költészetről, dr. Hidasi Judit egyetemi tanár a 21. századi Japánról, Hajnal Krisztina pedig az ikebanáról beszélt. Láthattunk karate-, kardforgató és táncbemutatót, este pedig a népszerű kőszegi Ataru Ütőegyüttes koncertjével zárult a rendezvény.

A rendezvény hivatalos plakátja:

Kalendárium
Feltöltés alatt...
Hírek
Tanfolyam megtekintése látogatóként
  Kezdő-, középhaladó-, haladó szintű tanfolyamok megte...
Művészeti vezetők, Urasenke ösztöndíjasok
Művészeti vezetők, oktatók név: Palotás Gáb...
Urasenke Hungary - Urasenke Teaművészet | Telefon: +36-20-365-8676 | E-mail: info@urasenke.hu
KontorNET Website Management by KontorNET.