Kapcsolódó anyagok
Feltöltés alatt...
Hírlevél feliratkozás:
Név*:
E-mail*:

1. Sen Genshitsu látogatása Mo.on

Teaszertartás a Hősök terén

2005. június 12.


Az Európai Unió Népei és Japán közötti cserekapcsolatok éve alkalmából látogatott Magyarországra Hounsai Genshitsu Sen, a japán teaszertartás Urasenke ágának XV. generációs nagymestere, hogy a rendezvénysorozat egyik legfontosabb mozzanataként teaszertartást mutasson be.

 

 

„Hounsai nagymester a teaszertartás nemzetközi megismertetése érdekében már a világ több mint hatvan országába látogatott el. A nagymester, aki egyébként filozófia doktoraként számos egyetemen oktat, azzal a céllal járja bemutatóival a világot, hogy a Tea Útján keresztül erősítse a nemzetközi kulturális kapcsolatokat és a nemzetek közötti békét."

Június 11-én az ELTE-n tartott bemutatóval és teakóstolóval egybekötött előadást a teaművészetről. 12-én a Hősök terén tisztelegett rituális teafelajánlással a magyar hősök emléke előtt. 13-án pedig a Parlamentben és a Sándor-palotában látta vendégül az ország vezetőit és politikusait egy-egy csésze zöld teára.

Kapcsolódó cikkek:

http://www.mtv.hu/magazin/cikk.php?id=44167

http://www.azsia.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=6724

http://www.mult-kor.hu/cikk.php?article=9839

Megjegyzés:

Az esemény alkalmával egyesületünk tagjai is segédkeztek az ELTE épületben megtartott teakóstoló lebonyolításában, a vendégek kiszolgálásában. (alsó sor balról második: Dr. Sen Genshitsu)

Kalendárium
Feltöltés alatt...
Hírek
Tanfolyam megtekintése látogatóként
  Kezdő-, középhaladó-, haladó szintű tanfolyamok megte...
Művészeti vezetők, Urasenke ösztöndíjasok
Művészeti vezetők, oktatók név: Palotás Gáb...
Urasenke Hungary - Urasenke Teaművészet | Telefon: +36-20-365-8676 | E-mail: info@urasenke.hu
KontorNET Website Management by KontorNET.