Kapcsolódó anyagok
Feltöltés alatt...
Hírlevél feliratkozás:
Név*:
E-mail*:

15. Japán Nap

 

Japán Nap Kecskeméten

Kecskemét, 2008. december 14.


A Magyar-Japán Baráti Társaság kecskeméti tagozata változatos programokból összeállított kulturális rendezvényt tart december 14-én az Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központban. Az eseményen számtalan érdekes látnivaló várja a látogatókat.

Bemutatók, előadások, kiállítások és tanácsadás olyan tradicionális japán témákban, mint az ikebana, a kalligráfia, az origami, a bonsai vagy a teaceremónia. De ezeken kívül lesz még japán mesekönyv bemutató, termékkóstoló, filmvetítés Japánról, anime és manga foglalkozás, kimono bemutató, sudoku vetélkedő és harcművészeti bemutatók is.
A délelőtt 10 és délután 16:30 között tartott Japán Napra a belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Rendezvény után megjelent cikkek

 

2009-ban emlékezhet meg az ország a Japán- Magyar kapcsolatok kezdetéről, amit szintúgy egy kerek évszám, az ötven éve újrakezdett kapcsolatfelvétel kerek dátuma is megpecsétel. A 2007-decemberi eseményhez hasonlóan a kecskemétiek az idén kíváncsiak voltak a „varázslatos kelet" szépségeire.

A Kecskemét - Aomori Baráti kör szervezésében létrejött rendezvény egy valódi családi vasárnapot okozott a látogatóknak, hiszen miután a protokoll lezárult az érdeklődőket bakos Tünde kotóművész koncertje, Sudoku vetélkedő, teaművészeti bemutató várta.

Kontor Kornélia kimonó bemutatójára voltak talán a legkíváncsiabbak az érdeklődők, ami után a hölgyek hada lepte meg a Magyarországi Japán Tea Egyesület súlyos kelmékkel megrakott asztalait - avagy az idők változnak a hölgyek nem, egy szép selyem egy szép anyag, mint ahogyan évszázadok óta ma is az érdeklődés középpontjában van.

Majd a nap végén lefektették a tatamit és elkezdődtek a kecskeméti harcművészek bemutatói. Sorrendben Ju Jitsu, Nanbudo és a végén az Aikido.

A délelőtt tíztől délután ötig tartó program végén a Kecskemét - Aomori Baráti kör elnöke Király József mindenkinek megköszönte az érdeklődést és megköszönte a szervezésben részt vállalók munkáját.

Tegnap újabb állomásához érkezett a japán-magyar diplomácia. Idén is megrendezték a Japán Napot az Erdei Ferenc Művelődési Központban, a Magyar-Japán Baráti Társaság közreműködésével.

 

Bár vasárnap volt, mégis népes sereg vándorolt egyik műsor helyszínétől a másikig. A programok 10-órától kezdődtek, és egészen délután 17:30-ig tartottak. A japán kultúrába betekintést nyújtó számtalan foglalkozás mellett olyan ritkaságokkal is találkozhatott a látogató, mint a híres tea szertartás, mely lebonyolításának a leírása könyvekben legtöbbször nem pontos, így az örök misztikum lengi körül. Mindezt az előadótól, Kontor Kornélia teatanonctól tudhattuk meg, aki egy ösztöndíj program keretén belül egy évig tanulta japán mesterektől az igazi tea szertartás fortélyait. A megnyitó után Bakos Tünde kotóművész koncertjében gyönyörködhettünk. A különös, keleties dallamok különleges légkört teremtettek, és egyben megalapozták a nap hangulatát is. Az origami és a kalligráfia alaposan próbára tette kicsik és nagyok kézügyességét és türelmét, ezeket egész nap lehetett gyakorolni. A japán mesekönyv bemutatón Vihar Judit kalauzolta el a közönséget a távol-keleti mondavilágba. De láthattunk ezek mellett mangabemutatót, bonszai kiállítást, és két igazi csemegét is: a kimonó bemutatót, és a harcművészeti bemutatót, ahol a Ju-Jitsu, Nanbudo, és Aikido harcművészet képviselői mutatták be formagyakorlataikat, és különböző önvédelmi és támadó gyakorlataikat. Ezzel búcsúztak a szervezők a látogatóktól, és reményüket fejezték ki, hogy jövőre is legalább ekkora sikerre számíthatnak. Mi pedig abban reménykedünk, hogy jövőre is ilyen színes programokkal várnak majd minket.

 

Kalendárium
Feltöltés alatt...
Hírek
Tanfolyam megtekintése látogatóként
  Kezdő-, középhaladó-, haladó szintű tanfolyamok megte...
Művészeti vezetők, Urasenke ösztöndíjasok
Művészeti vezetők, oktatók név: Palotás Gáb...
Urasenke Hungary - Urasenke Teaművészet | Telefon: +36-20-365-8676 | E-mail: info@urasenke.hu
KontorNET Website Management by KontorNET.