Kapcsolódó anyagok
Feltöltés alatt...
Hírlevél feliratkozás:
Név*:
E-mail*:

14. Dojo megnyitó

 

Dojo megnyitó és japán nap

2008. november 22.


Dunakeszi városában az évek óta üresen álló régi mozi épülete (Rákóczi út 11.) novemberben új életre kel. Már a kezdetektől több rendezvénynek fog otthont adni és a hónap második felétől elindulnak a keleti harcművészetek és kultúra iránt érdeklődőknek szóló rendszeres programok is.

 


A hivatalos megnyitóra november 22-én, szombaton kerül sor. Az esemény díszvendége Suzuki Kimiyoshi, a Jikishin Kage-ryu Kenjutsu szamuráj kardvívást oktató stílus japán nagymestere, a Shinbukan iskola vezetője lesz. Suzuki sensei 1934. január 1-én született, ötéves korában kezdte meg a Jikishin Kage-ryu Kenjutsu tanulmányozását, amit a mai napig gyakorol és oktat. Ő tanítványaival fog bemutatót és mindenki számára nyitott bemutató edzést tartani. Az edzésen kortól, nemtől és harcművészeti gyakorlattól függetlenül részt lehet venni, a szükséges felszerelést a helyszínen biztosítják.
Cél, hogy az épület, ne csak edzőterem, hanem egy nonprofit kulturális, harcművészeti és ezáltal közösségi csomópont is legyen a jövőben. Így a nyitástól két kiállítás is látható lesz, egészen január végéig a Japán Alapítvány támogatásával az épületben. Az első „Japán Világöröksége" címmel Miyoshi Kazuyoshi fotográfus képein keresztül mutatja be, az UNESCO Világörökség részét képező japán természeti tájak, szentélyek, műemléképületek sokaságát. A másik „Japán babák" című kiállítás pedig a hagyományos japán "Lányok ünnepén" és a "Fiúk ünnepén" kiállított babáktól kezdve Japán különböző vidékein eltérő formában fejlődött babatípusok közül válogatott, jellegzetes babákat mutat be. A megnyitó napján japán teaház, mesék és látványos harcművészeti bemutatók, valamint kulturális programok várják egész nap az érdeklődőket. A teljes program díjtalan!
Szeretnék, ha a terem elérné a teljes kihasználtságot, ezért várják folyamatosan foglalkozásaikhoz helyszínt kereső csoportok jelentkezését is a dunakeszidojo@gmail.com e-mail címen.
Aki további információkat szeretne kapni, az a www.japam.hu oldalon a fórumban kérdezhet nyugodtan.

Kalendárium
Feltöltés alatt...
Hírek
Tanfolyam megtekintése látogatóként
  Kezdő-, középhaladó-, haladó szintű tanfolyamok megte...
Művészeti vezetők, Urasenke ösztöndíjasok
Művészeti vezetők, oktatók név: Palotás Gáb...
Urasenke Hungary - Urasenke Teaművészet | Telefon: +36-20-365-8676 | E-mail: info@urasenke.hu
KontorNET Website Management by KontorNET.